کاوش موضوع پنیر لیقوان
صفحه اصلی
پنیر لیقوان
پنیر لیقوان از مشهورترین پنیرهای سنتی ایران است و در سراسر جهان به همین نام شناخته میشود. این پنیر شبهنرم بین سه تا دوازده ماه در آبنمک نگه داشته میشود تا فرآوری شود.این پنیر ثبت ملی شده است.
این پنیرها در روستای لیقوان واقع در دامنه شمالی سهند از توابع شهر تبریز تهیه میشود. تخمین زده میشود بیش از ۲۰۰ تولید کنندهٔ پنیر و ۶۵۰۰۰ گوسفند که اغلب از نوع قیزیل هستند در این روستا و روستاهای مجاور وجود داشته باشند. هوای پاک و گونههای گیاهی بی همتای منطقه علاوه بر نحوه بهداشتی شیردوشی استفاده شده در این روستا و تحویل شیر تازه به تولیدکنندگان پنیر منجر به تولید شیر و پنیر باکیفیت میشود. این نوع پنیر ترد بوده، طعمی شور و ترش دارد و دارای سوراخهای بهخصوصی در اندازه نخود است و از شیر تازه گوسفند تهیه میشود.
برای شناخت پنیر لیقوان اصل، باید به چند ویژگی کلیدی توجه کنید. اولاً، رنگ آن سفید مایل به کرم است و نباید زرد یا بیش از حد سفید باشد. بافت پنیر نیمهسفت و اندکی شکننده است، اما به راحتی خرد نمیشود. طعم آن شور و کمی تند است که از روش نمکسود کردن پنیر ناشی میشود. همچنین، در پنیر لیقوان اصل حفرههای کوچک و یکنواختی دیده میشود که نشاندهنده تخمیر طبیعی آن است. بستهبندی و محل تولید نیز باید حتماً به روستای لیقوان یا مناطق مشابه آذربایجان شرقی اشاره داشته باشد.... بیشتر در ویکی پدیا